Laptopok áremelkedése 2021!

Jelentős drágulás ment végbe

Nagyjából kétszeresére nőttek a laptop árak, miközben az online áruházak kínálatából egyszerűen eltűntek a legkeresettebb kategóriás termékek. A járványhelyzet miatt világszerte hiánycikk lett a processzor és a videókártya, de hová tűntek az ismeretlen gyártók no name termékei? Notebook ár

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki most akarja lecserélni laptopját. Két évvel ezelőtt még bőven lehetett válogatni a nagy gyártók low end kínálatából száz-száznegyvenezer forint között, és még ez alatt az árszint alatt futottak a no name márkák, a járványhelyzet azóta alaposan átrendezte a piacot.

A márkásabb eszközök kínálati ára egyre feljebb kúszik és a kínálatból az olcsóbb szegmens eltűnt. Vagyis nem eltűnt, csak azon az árszinten vásárolható, mint a korábbiakban a márkásabb gyártók olcsóbb eszközei.

Aki most év vége felé szeretne magának, akár ajándékba notebookot vásárolni, a „használható” kategória szinte 200.000.- Ft alatt nem elérhető. (itt nem Celeron N4020 processzorral szerelt termékre gondolok). – Bár akinek az előbbi is megfelel és szeret sokat és sokáig kávézni, az kaphat ezen árszint alatti eszközt is. – Sőt tovább megyek, szinte vadászni szükséges ezeket a notebookokat is, mivel a mennyiségi kínálat is jelentősen csökkent. Míg korábban akár termékenként (típusonként) akár több száz darab is elérhető volt a boltok polcain, most ez csak maximum pár tíz darabosra apadt. Ez főként a vállalati szegmens problémáit erősíti, hiszen Ők azok akik eseteként azonos termékből nagyobb mennyiséget akarnak üzembe állítani.

Így fontos kiemelni, hogy mindenki, aki szeretné mostanában akár saját magát, akár szeretteit egy laptoppal meglepni, figyeljen az elérhetőségre és figyelje a konfigurációt is. Nehogy egy olyan terméket vásároljon, ami hosszú távon nem segítséget nyújt, hanem csak bosszúságot okoz.

Amennyiben segítséget kérne a fent leírtakkal kapcsolatban, keressen minket! Vállalkozásunk szakemberei fel vannak készülve a hasonló problémákra és segítséget tudnak nyújtani az Ön számára is. Fenti elérhetőségeinken kapcsolatba tud lépni kollégáinkkal, vagy a +36 30 273-8947-es mobilszámon.